Chiropractie Flakkee

Uw eerste bezoek bestaat uit:
Het invullen van de vragenlijst en uw n.p. gegevens. 

De vragen hebben betrekking op uw huidige gezondheidstoestand en medische voorgeschiedenis. 

Kennismakingsgesprek.
Doornemen van de vragenlijst en vragen over de aard van de klacht, hoe lang de klacht aanwezig is en welke beperkingen u hierdoor ondervindt. Allemaal zaken die vanuit chiropractisch perspectief van invloed kunnen zijn op uw toekomstig herstel.

Lichamelijk onderzoek.
Op basis van de door u verstrekte informatie krijgt u een lichamelijk onderzoek.

Dit kan onder andere bestaan uit:
- een houdingsonderzoek- een orthopedische en neurologische toetsing
- een onderzoek van de ruggengraatHet doel van deze onderzoeken is de achterliggende oorzaak van uw gezondheids probleem op te sporen. Op basis van de resultaten van dit onderzoek doen we u een voorstel voor een behandelplan. Daarbij geven we tevens aan wat de behandel prioriteiten zijn.

Vervolgconsulten.
Gemiddeld ervaren onze patiënten na 4 tot 6 behandelingen een aanzienlijke vermindering van hun klachten.

Periodieke controles.
Ter controle van de correcties blijven periodieke vervolg consulten van belang.
Wij zien u dan ook 4 á 6 keer per jaar terug om u een optimale gezondheidstoestand te laten behouden.

Indien nodig kan een individuele training worden opgesteld, waardoor het zenuwstelsel en spierstelsel gesterkt wordt en terugval van klachten voorkomen kan worden. Er kan met betrekking tot uw (werk)houding, adviezen en eventueel specifieke oefeningen gegeven worden. Soms wordt ook uw voedingspatroon besproken en indien nodig wordt ook hierin advies gegeven.Om optimale functionaliteit te bewerkstelligen kan er, bij sommige klachten, een samenwerking met andere medische disciplines worden aangesproken/ geadviseerd. Zo kunnen we u via een verwijzing van de huisarts röntgenfoto’s laten maken of reeds eerder gemaakte röntgen en MRI-scans opvragen bij het desbetreffende ziekenhuis, zodat de chiropractor zijn diagnose nog duidelijker kan krijgen.